Hop til hovedindholdet

Blik på corona-sommeren og bæredygtig omstilling af turismen


Dato og tid

Torsdag d. 10. september 2020 kl. 09:00 til 10:30

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 9. september 2020 kl. 10:00

Sted

Webinar, Digiborg, 1234 Microsoft Teams Webinar
Digiborg
1234 Microsoft Teams

Blik på corona-sommeren og bæredygtig omstilling af turismen


Arrangementsbeskrivelse

Rethink Tourism! webinar er tilbage med et blik tilbage på en corona-sommer af nye tiltag og danske turister, og et skarpt blik frem på hvordan vi nu genopbygger turismen på sigt – stærkere og bæredygtigt.

Sommeren der gik og hvad der venter
Destination Fyn har fulgt sommeren tæt – med nye tiltag og kontinuerlig dialog med partnere og aktører på tværs af det fynske sommerland. Hvordan er det så gået?  Og endnu vigtigere, hvordan ser Destination Fyn på den tid, vi nu går i møde?

V/Rasmus Hessum Hansen, chef for Destinatin Fyn

Fire fynske aktører deler corona-sommerens ideer og tiltag  
Forbered dig på 20 minutter i højt tempo, hvor fire fynske aktører vil dele, hvordan de er gået til sommeren med nye ideer, nye tiltag og en inspirerende agilitet – samt hvad de vil tage med videre i den tid, vi nu går i møde.

Hvorfor blev 5700 Summer Festival en succes?
Arrangørerne har allerede været ude og sige, at den helt nye 5700 Summer Festival skal gentages næste år. Hvad gjorde netop denne 9-dages festival med over 100 forskellige arrangementer til sådan en succes for hele Svendborg at en gentagelse i 2021 er given? 

V/Anja Mia Haas, SvendborgEvent

Hvordan kom Odense Aafart gennem krisen?
Odense Aafart mistede i år 2 måneder ud af en sæson på 6 måneder. Dette kunne potentielt true eksistensen i den lille sæsonvirksomhed, som ikke er offentlig støttet. Men nye tiltag som støtteplakater og vandcykel-events holdt forretningen i gang i nedlukningsperioden, og da bådene endelig måtte sejle fra d. 29. maj, stod de klar med en masse både nye og tilbagevendende tiltag som Musik på Åen, G&T cruise, Fællesang på Åen og skattejagt for børnefamilier.  
Hvad tager Odense Aafart med sig fra sommeren 2020 til fremtiden?

V/Eva Pasgaard, Odense Åfart

OFF20: Benspænd og nye muligheder
Den 45. udgave af Odense International Film Festival (OFF20) (i uge 35) bliver anderledes end de tidligere, bl.a fordi antallet af billetter er halveret, publikum kan streame alle kortfilm hjemmefra og store udendørsarrangementer er aflyst. Afsavn og benspænd, men har OFF20 også opdaget nye muligheder, der kan komme til at præge OFF21 og frem?

v/Birgitte Weinberger Odense Filmfestival

How has the summer of corona been for Tiki Camp and how do they see the future of eco-tourism?
Tiki Camp on Langeland was first founded in 2018 as Glamping – or luxury camping – with a strong focus on responsible and sustainable hospitality, with their own eco-farm and local produce. And in January 2020, Tirza and Nicki also opened an eco-café in Svendborg. A relatively new business, how has the summer of Corona beenfor Tiki Camp and how do they see the future of eco-tourism?

Hvorfor er bæredygtighed et vigtigt konkurrenceparameter?
Ifølge den seneste Image- og potentialeanalyse fra VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme vælger hver fjerde dansker ferie efter miljøhensyn – og tallet stiger. Men, de bæredygtighedsbevidste rejsende oplever ikke altid, at kravene bliver opfyldt på ferien.

Mikal Holt Jensen, Miljøchef hos Horesta og sekretariatsleder for Green Key, vil på det kommende Rethink Tourism webinar uddybe, hvorfor han mener, at bæredygtighed fortsat vil være et stort fokus for de rejsende og et vigtigt konkurrenceparameter for erhvervet. Han vil derudover fortælle om Horestas nye initiativer på området, herunder deres nylancerede søsterordning til Green Key, som fx Green Camping.

Hvordan vil bæredygtig forretning og efterspørgel udvikle sig?
BC Hospitality Group tager udgangspunkt i Responsible Hospitality med fokus på både at levere den bedste service, og samtidig tage ansvar for forretningens påvirkning på miljø og samfund. Allan Agerholm, Chief Hospitality Officer og CEO for BC Hospitality Group, vil på det kommende Rethink Tourism webinar dele hvorfor han ser bæredygtighed som god forretning og hvordan han mener, at bæredygtig efterspørgsel og forretning vil udvikle sig i tiden, der kommer efter corona.

Som bestyrelsesformand for VisitDenmark vil Allan Agerholm også dele sine ambitioner for den nationale turismeorganisations fremtidige rolle i forhold til bæredygtighed inden for dansk turisme og hvilke nye tiltag, der er på vej som led i at genopbygge turismen bæredygtigt.
 

Bæredygtighed på Fyn – Destination Fyns planer og tiltag på området
Bæredygtighed kan være mange ting – så hvad betyder det i et fynsk turismeperspektiv? Skal der fokuseres på energibesparelse, mindske plastik eller lokale fødevarer? Bør der arbejdes med madspild, naturbevarelse eller bæredygtig transport? Bæredygtighed er nemlig rigtig mange ting og vi kommer med vores bud på, hvordan den fynske turismebranche kan arbejde med begrebet.

V/Laura Raidla Destination Fyn


Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >