Hop til hovedindholdet

Robotics Innovation Sprint hos Middelfart Fjernvarme


Dato og tid

Onsdag d. 9. oktober 2024 kl. 09:00 til torsdag d. 10. oktober 2024 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 2. oktober 2024 kl. 09:00

Sted

Middelfart Fjernvarme, Granvej 3, 5580 Nørre Aaby Middelfart Fjernvarme
Granvej 3
5580 Nørre Aaby

Robotics Innovation Sprint hos Middelfart Fjernvarme


Arrangementsbeskrivelse

Kan du udvikle en innovativ løsning? 

Vi afholder Innovation Sprint ved Middelfart Fjernvarme.

Middelfart Fjernvarme er leverandør af varme til en stor del af husstandene i Middelfart Kommune og oplandet. Selskabet har flere produktionssteder, som bruger naturgas og savsmuld, der brændes af i kedler under kontrollerede forhold. Selskabet er automatiseret og styrer produktionen baseret dels på forbrugernes (kundernes) behov og dels på virksomhedens overordnede økonomi og optimerer ibrugtagning af anlæg derefter. 

Casen tager udgangspunkt i anlægget beliggende på Grandvej i Nr. Aaby. Anlægget anvender i dag savsmuld som leveres i 20 fods overdækkede containere igennem tre porte ud til det fri (som holdes lukket under driften).

Produktionen

Området er ca. 13-14 m i bredden og ca. 10 m i længden. Containerne placeres på otte søjler hver, og gulvet er plant og epoxymalet. I forbindelse med driften opstår der et lag savsmuld på gulvet og fundamentet under hver søjle, som skal indsamles og tilføjes i kredsløbet, således at dentogså anvendes til varmeproduktion.   

Dette gøres i dag ved, at en medarbejder ca. to timer dagligt manuelt skraber savsmulden sammen og skubber bunken af savsmuld hen til en fordybning i gulvet, hvor en transportsnegl fører savsmulden tilbage op i produktionsanlægget.

Virksomheden kører i døgndrift 7-8 måneder om året afhængigt af behov og temperaturerne i omgivelserne. Som led i deres videre udvikling ønskes et forslag til, hvordan man kan anvende nyeste teknologier til at automatisere processen, der er beskrevet ovenfor.

Udfordringer 

Det er i dag en arbejdsmiljømæssig belastning at skrabe gulvene, især under containerne hvor frihøjden er 41 cm. Arbejdsstillingerne er problematiske og det faktum, at der samler sig savsmuld ovenpå fundamentet til søjlerne, vanskeliggør processen yderligere.  

Derudover er containerne en ATEX-zone (i selve containerne), mens gulvet ikke er omfattet af samme regler. 

Der kan opstå medarbejdertrafik i området, ligeledes skal man være opmærksom på frihøjden under containerne og søjlernes placering. 

Hvad ønsker vi, at innovationssprintet skal belyse? 

  1. Kan vi anvende standard off-the-shelf løsninger til fejning eller indsamling af savsmuld på gulvet?  
  2. Kan standard løsninger kombineres, så fundamenterne til søjlerne også skrabes fri for savsmuldsrester? 
  3. Kan indsamlingen af savsmulden kombineres med en løsning, der genindfører savsmulden i systemet? 
  4. Kan vi løse hele eller dele af opgaven?  
  5. Kan man lave en samlet løsning af standardkomponenter, og hvor stor en investering ser man ind i?  
  6. Findes der teknologi, der kan fungere i et område som vist og kan den evt. overholde ATEX-reglerne?  

Praktisk 

  • Innovationssprintet foregår ved Middelfart Fjernvarme og forløber over to dage fra 9.-10. oktober 2024. Nærmere tidspunkter for dagene følger.  
  • Forud for Innovationssprintet d. 9.-10. oktober inviteres der til et besøg i produktionen, mens denne kører, så du har mulighed for at danne dig et indtryk af opgaven, der skal løses.  
  • Du kan vælge at præsentere din løsning i plenum eller bag lukkede døre, så det i givet fald kun er Middelfart Fjernvarme, der dykker ned i dit materiale. Det er dog klart, vi opfordrer til at inddrage de øvrige leverandører i præsentationen af dit løsningsforslag, da hele idéen bag et Innovation Sprint er funderet i vidensdeling, innovation på tværs og potentielle samarbejder.  
  • Der vil være forplejning begge dage.  
  • Du har mulighed for at medbringe udstyr til demo; koordiner venligst med Marie-Louise på mtl@odenserobotics.dk eller tlf. 30736112 for at afklare strøm, pladsforhold etc.   
  • Ovenstående kontaktinformationer er også gældende for øvrige spørgsmål om arrangementet.  
  • Det er gratis at deltage og udstille på dagen MEN, du betaler i form af lidt papirarbejde  

Papirarbejde 

For at deltage som leverandør skal følgende underskrives:

  • Partnererklæring (Underskrives af virksomhedens tegningsberettigede og fremsendes inden event) 
  • De Minimis-erklæring (Underskrives af virksomhedens tegningsberettigede og fremsendes inden event). Vær opmærksom på at det ”koster” DKK 7.500,- i de minimis værdi at deltage.
  • Timeregistrering (Odense Robotics sørger for at hjælpe med at udfylde dette under dagene – skal ikke underskrives af tegningsberettigede men af alle medarbejdere der deltager fra virksomheden)  

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Erhvervshus Fyn
Odense Robotics 2

Tlf: +45 70235515
info@odenserobotics.dk

Kontaktinformation til arrangør

Erhvervshus Fyn
Odense Robotics 2

Tlf: +45 70235515
info@odenserobotics.dk